Türk kültürü ve mutfağı; Türklerin birbirinden farklı ve geniş coğrafyalarda uzun yıllar boyunca hâkimiyet sürmüş olmasından aynı zamanda da hâkimiyet sürdürülmüş olan alanlarda etkinlik göstermiş bu kültürlerden hem etkilenilmiş hem de etki edilmiş olunmasından kaynaklı olarak birbirinden farklı ve özgün yapıya sahip pek çok yemeğin kültüre dâhil edilmesine ortam sağlanmıştır. Mutfak kültürü açısından çeşitlilik kazanılarak geniş bir yelpazeye sahip olunmasında etkili olan bu durum, insanların sahip olduğu her türlü damak zevkine uygun olarak hem sağlıklı ve dengeli beslenme açısından hem de lezzet bakımından Türk mutfağının dünyanın sayılı mutfaklarından biri olması noktasında etkili olmuştur. Bu mutfak kültürü içerisinde ise tatlılara verilen değer oldukça kıymetli olma özelliği göstermektedir. Geçmişten günümüze hiç değişmeyerek özel günler, olaylar ve etkinliklerde son derece lezzetli olan tatlılar her zaman bulundurulmuş ve misafirler için titizlik ile hazırlanarak özenle sunulmuştur. Türk mutfağında bulunan bazı tatlılar ise sahip oldukları özellikler aynı zamanda da lezzetleri ve taşıdıkları kültürel değer dolayısı ile insanlar için daha farklı bir önem kazanması sayesinde gündeme gelmekte iken değerlerini, her zaman korumuş ve korumaya da devam etmektedirler. Özkaymak olarak biz, Türk mutfağının bu değerli tatlılarının kaliteli bir biçimde üretilmesi ve sahip oldukları kültürel değerin korunması noktasında etkin bir rol oynamaktan gurur duyarak siz değerli müşterilerimiz için hizmet vermekteyiz. En kaliteli malzeme ve ince ince işlenmiş ustalık ile birleşen yılların deneyimi, kaliteli ve lezzetli olduğu kadar, sağlıklı şerbetli tatlıları da sizlere sunmamızı sağlamaktadır.
Kuruluşumuzdan bu yana siz kıymetli müşterilerimizin Türk mutfağının değerli ve birbirinden lezzetli tatlılarından mahrum kalmaması ve tatlıların asıl lezzetinin korunması adına titiz bir çalışma göstererek aynı zamanda da nitelikli üretim noktasında etkin bir görev üstlenerek hizmet vermeye devam etmekteyiz. Üretim sürecimiz esnasında kullanılan malzemelere oldukça önem gösterilmekle birlikte bu süreçte görev alan ustalarımızın işinde tecrübeli ve yetkin olmasına da dikkat edilmiştir. Bu bağlamda kurumumuz, tatlıların lezzetini ve üretiminin gerçekleştirilme şekline son derece özen göstermekte ve pek çok farklı tadın da sizlere ulaşmasına olanak sağlamaktadır. Kurum olarak biz, müşterilerimizin beklenti ve isteklerini gerçekleştirme aynı zamanda da sağlıklı bir şekilde tatlılarımızı hazır hala getirebilmeyi amaç haline getirmemizden ötürü hijyen, bünyemizce son derece önemsenmekte ve gereken her türlü temizlik işlemi gerçekleştirilmektedir. Fiyatlarımız ise bu tatlardan uygun fiyatlar çerçevesinde faydalanmanız açısından bu amaç doğrultusunda düzenlenerek ve aynı zamanda da müşteri memnuniyetini ön plana koyarak hazırlanmıştır. Kurumumuz, değerli tatlılarımızın hem tarihsel hem de kültür açısından taşıdıkları değeri de göz önüne alarak ve elbette kaliteli olmasına özen göstererek üretim göstermektedir dolayısı ile de bünyemizde üretilen ve son derece lezzetli olan tatlılarımızı sizler de güvenle deneyebilirsiniz.
Türk mutfağının en değerli ve sıklıkla tercih edilen tatlılarından biri olan baklava çeşitleri arasında yer alan fıstıklı baklava, içerisinde bulunan yoğun fıstığın da etkisi ile oldukça lezzetli bir yapıya sahiptir.
Türk mutfağının birbirinden farklı ve lezzetli tatlıları arasında bulunan midye, baklavanın farklı bir biçimde sunulması ve görsel bir şölen yaratmak adına özenle yapılması ile elde edilmektedir ve içerisinde yoğun olarak fıstık bulunmaktadır.
Şöbiyet, Türk mutfağında aynı zamanda da kültüründe özel bir yere sahip olan ve lezzeti ile dikkat çeken bir tatlı olma özelliğine sahiptir. Baklavadan görünüş olarak farklı hazırlanan şöbiyetin kaymakla servis edilmesi de bir gelenek haline gelmiş ve insanların beğenisine sunulmuştur.
En çok tercih edilen baklava çeşitleri arasında önemli bir yere sahip olan özel baklava, benzersiz bir lezzete sahip olarak fıstık kullanılarak üretilmektedir.
Baklava ile oldukça benzer olan şöbiyet ise en az baklava kadar tercih edilen ve insanların ilgi gösterdiği bir tatlı olma özelliği göstermektedir. Yine bünyemizde üretimi gerçekleştirilen şekerpare, Türk mutfağının en değerli şerbetli tatlıları arasında bulunmaktadır ve hamurlu bir tatlı olarak sıklıkla tercih edilmektedir.
Baklava çeşitleri içerisinde görünüşü itibari ile dikkat çeken karnıyarık baklava, fıstık kullanılarak üretilmektedir ve ustalarımız tarafından özenle şekil verilmektedir.
Havuç dilim baklava, hamur oranı diğer baklava çeşitlerine kıyasla daha düşük olan bir tatlı olma özelliği göstermektedir. İçerisinde ise iri ve öğütülmüş fıstık bol miktarda bulunmaktadır. Şeker bulundurma oranı ise yine hamur oranı gibi daha düşüktür ve bu sayede sıkça tercih edilmektedir.
Fıstık sarması, sağlık açısından pek çok faydası bulunan fıstığı içeriğinde oldukça yüksek oranda barındıran ve bu sebeple de fazlasıyla ilgi gören bir tatlı olarak gündeme gelmektedir.
Fıstık kullanılarak hazırlanan dürüm baklava, ustalarımız tarafından titiz ve özenli bir biçime şekil verilmesi ile üretilmektedir. Hem görüntüsü hem de lezzeti ile ilgi uyandıran bu tatlı baklavanın eşsiz bir çeşidi olmaktadır.
İsmini görünüşünden almış olan kral yüzüğü tatlısı Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan baklavanın bir çeşididir. Fıstık kullanılarak hazırlanmaktadır ve yapımı esnasında şeklinin verilmesi için özenli bir çalışmaya ihtiyaç duymaktadır.
Hem tarihsel anlamda bakıldığında hem de kültürümüzde bulunan yeri göz önüne alındığında cevizli baklava, Türk kültürü açısından büyük bir önem taşımaktadır. İçerisinde bulunan ve oldukça sevilen ceviz sayesinde ise insanlar tarafından sık sık tercih edilmektedir.